Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Bilgi BankasıERP

Cari/Borç yaşlandırma nedir?

Nasıl yapılmaktadır?

Bir işletmenin faaliyetlerini doğru bir şekilde yürütebilmesi için nakit akışının doğru bir şekilde idare ettirilmesi gerekir. Nakit akışının idare ettirilebilmesi için de cari yaşlandırma işlemlerine ihtiyaç duyulur.

Cari Borç Yaşlandırma Neden Yapılır?

Cari/borç yaşlandırma işlemi bir tür muhasebe yöntemidir. Bu muhasebe yöntemi ödemelerini vaktinde yapmayan kişilerin nakit akışının kötü olarak etkilenmemesi için yapılır. İşletmeler bu yöntem sayesinde olası problemlerini kısa süre içerisinde engelleyebiliyor. Bundan dolayı cari/borç yaşlandırma işlemi pek çok firma tarafından kullanılır.

Cari yaşlandırma işlemi en fazla müşterilerin ödenmemiş tutarlarını görüntülemek için kullanılır. Ancak cari/borç yaşlandırma işlemi bir tek bu işlem için yapılmaz. Bu işlemin yanında müşterilere özel olan erken ödeme yöntemleri cari/borç yaşlandırma işlemleri ile belirlenebilir.

 Cari/Borç yaşlandırma nedir?

Cari Borç Yaşlandırma İşlemleri Nasıl Yapılır?

Cari/borç yaşlandırma işlemlerine başlamak için ilk olarak satışın gerçekleşmesini beklemek gerekir. Satış gerçekleştirme işlemi sona erdikten sonra Excel dosyası üzerinden işlemlere başlanır.

Cari/borç yapılandırma işlemi için açılan Excel dosyasının ilk sütununa kesilmiş faturalar ve 30 günü doldurmuş faturalar yazılır. Ardından ikinci sütuna 31-60 günlük, üçüncü sütuna 61-90 günlük faturalar yerleştirilir. Dördüncü sütuna ise eski faturalar eklendikten sonra işlem kaydedilerek bitirilir.

Cari Borç Yaşlandırmanın Faydaları

Cari/borç yaşlandırma işlemleri sayesinde uzun süredir ödenmeyen borç bilgileri işletmeler tarafından görüntülenebiliyor. Uzun süredir ödenmeyen borç bilgisi açığa çıkarıldığında işletmeler daha kolay plan yapabiliyor. Bunun yanında cari borç yaşlandırmanın bir diğer faydası da geriye ve ileriye dönük yaşlandırma raporlarının görüntülenmesini sağlamasıdır.

Müşterilerin finansal olarak değerlendirilmesi için de cari borç yaşlandırmadan yardım alınabiliyor.

Cari Borç Yaşlandırma Yönteminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Cari/borç yaşlandırma yönteminde müşteriler arasından borcu en yüksek olandan en alta olana doğru bir sıralama yapılırsa borçluların detayları daha kolay görülebiliyor. Bunun yanında borçlu kişilerin tahsilat dönemlerini uzatmamak gerekir. Çünkü tahsilat dönemi ne kadar uzun olursa borcun alınması o kadar zor olur. İşletmenin alacak politikasının değiştirilmesi de cari borç yaşlandırma yönteminde dikkat edilecek etkenlerdendir.

Bizimle İletişime Geçin

Tüm süreçlerinizi kolayca yönetmek ve e-dönüşüm hizmetlerimiz için iletişim formumuzu doldurabilir ve bizimle irtibata geçebilirsiniz. Ayrıca 0850 209 35 45 numaralı iletişim numaramız üzerinden bize taleplerinizi iletebilirsiniz.

https://www.akinsoftdijitalkobi.com/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu